Locatie: Frankrijk
Meer informatie

L’Espace Killy

L’Espace Killy is de naam van het beroemde skigebied van Tignes en Val d’Isère. Het gebied is bijzonder uitgestrekt en heeft een uitzonderlijk groot hoogteverschil. Gevorderden zullen onder de indruk raken van de talrijke zwarte pistes en offpiste mogelijkheden. Beginners en liefhebbers van mooie tochten komen op de lange en brede blauwe pistes zeker aan hun trekken. Met de sneeuwzekerheid zit het ook goed: Espace Killy is één van de beste wintersportgebieden in Europa.

La Face de Bellevarde is een zwarte piste die begint op de bergtop (2827 m.) en een kilometer lager eindigt in Val d’Isère. Freeriders zoeken Le Spot op; een ongeprepareerde zone nabij Tignes, ontsloten door stoeltjeslift Col des Ves. Freestylers kunnen hun aandacht verdelen over de 2 halfpipes, 1 quarterpipe, 1 boardercross en 2 funparken.

In Espace Killy zijn twee gletsjers aanwezig, de Grande Motte en de Pissaillas, waardoor je 10 maanden per jaar de piste op kunt. Ook in de winter zijn de gletsjers een bezoekje waard, vanaf de Grande Motte heb je ook nog eens een schitterend uitzicht. Lang wachten bij de lift komt zelden voor. Het liftsysteem is modern en goed doordacht. Er zijn flink wat stoeltjesliften met windscherm, kabineliften en kabeltreinen die je in één keer een flink stuk de berg op helpen.

Gasten die in Tignes verblijven, hebben de keuze tussen twee skipassen: de Super Tignes skipas voor het skigebied van Tignes of een skipas voor het gehele Espace Killy skigebied. In het voor- en naseizoen worden er in Tignes geen skipassen voor Espace Killy verkocht en in Tignes zijn soms alleen de pistes op de gletsjer geopend. Verblijf je in Val d’Isère dan is de skipas Espace Killy inclusief.


Onder Espace Killy valt één kleiner skigebied:

Tignes
De beperkte skipas Super Tignes geeft toegang tot de 150 kilometer pistes van het skigebied Tignes. Het gebied heeft een grote sneeuwzekerheid, mede door de aanwezigheid van de Grande Motte gletsjer op 3.656 meter hoogte. Het gebied met uitstekend geprepareerde pistes biedt mogelijkheden voor iedere soort skiër en is daarom ook erg geliefd bij zowel beginners als gevorderden. De ervaren skiërs kunnen eindeloos skiën in het gletsjergebied en in Vallon de la Sache. Hier vind je een offpiste route, waarmee je over 2,8 kilometer een hoogteverschil van wel 1.198 meter overbrugt. Ook voor beginners zijn er mooie plekken om te skiën, zoals de Col du Palet. Verder beschikt het gebied over een eigen snowpark. Dit park is niet alleen geschikt voor gevorderden en profs, maar ook beginners kunnen hier terecht voor wat actie. Voor de skiër die aan de 150 kilometer piste nog niet genoeg heeft, is er de mogelijkheid om de uitgebreide skipas te nemen. Deze geeft toegang tot nog eens 150 kilometer piste aan de kant van Val d’Isere.

Pistekaart en ligging

pistekaart-lespace-killy